Eindelijk een definitieve tekst?

Wanneer is mijn manuscript klaar? Het is al weer lang geleden sinds ik hier de laatste update gaf van Modderduivel. het boek waar ik in 2017 aan begon te schrijven. Er is in de drie jaar die sindsdien zijn verstreken erg veel gebeurd en het heeft tot grote veranderingen in mijn leven geleid. Ik ben gescheiden en twee keer verhuisd. De laatste keer was dat uit mijn geliefde Amsterdam. Ik verloor mijn geliefde en de stad waar ik meer dan veertig jaar geleefd had. Ondertussen schreef ik aan de Modderduivel.

Ik heb net de laatste versie van de tekst naar Peter de Rijk gestuurd. Aan hem vraag ik een oordeel over de kans dat deze tekst een uitgever kan vinden. Een maand geleden kwam het tweede boek uit van Marieke Lucas Rijneveld. Haar eerste boek kwam in hetzelfde jaar uit als Mist. Zij is er ondertussen wereldberoemd mee geworden. Ik weet nog dat ik haar boek De avond is ongemak las en het meteen geweldig vond. Ik vond het ook zo bijzonder dat zij zoveel dezelfde ervaringen had als ik ondanks de bijna veertig jaar leeftijdsverschil blijkt de gereformeerde levenshouding waar zij in grootgebracht werd bijna helemaal overeenkomstig aan het sop waarmee ik overgoten werd. Van mijn boek Mist zijn niet erg veel verkocht en hoewel ik heel positieve recensies heb gelezen is het door heel weinig mensen opgemerkt. Ik ben wel blij met wat het teweeg heeft gebracht bij de mensen die het wel gelezen hebben.

Nu dan Modderduivel, mijn tweede boek. Niet autobiografisch maar alsof het een dwingende noodzaak is duikt in dit boek ook weer het fenomeen van de seksuele overval op een kind op. “Dat is dan jouw thema” zei opgewekt een literair onderlegde vriendin blijmoedig tegen mij. Het voelt als een noodlot.

Ik hoop dat ik de tekst van Modderduivel nu kan loslaten en op de tafel leggen van uitgevers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.