Een boek maken is werk van de lange adem

In voorjaar 2018 ging ik naar Baskenland. Ik reisde met de trein naar Hendaye, de grens tussen Spanje en Frankrijk en liep over de brug over de grensrivier. In de avondschemer liep ik door de rommelige wijk waar allerlei kleine bedrijfjes en kroegjes het tussengebied tussen de twee landen invullen. Ik liep er doorheen en arriveerde aan de volgende rivier. Deze was van staal: een groot spooremplacement waar goederenwagons van het Spaanse breedspoor overgezet werden naar het smallere westeuropese spoor. Aan de overkant van deze rivier lag het stadje waar ik een kamer had gereserveerd in een klein hotelletje, op loopafstand van het stationnetje.

Alles klopte en ik sliep heerlijk die nacht. De kamer was klein , doosvormig en in dit doosje was alles wat een mens nodig heeft om de nacht gerieflijk door te komen: een opgemaakt bed, een wastafel, een douche en een smalle tafel en een stoel.

De volgende dag reisde ik verder op zoek naar het strand waar Margela de drenkeling vindt die alles in beweging zet waar Modderduivel over gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.