Iblis

In de Koran zijn veel verhalen die dezelfde gebeurtenissen beschrijven die ook in de Bijbel beschreven staan, maar dan net anders. Zo zijn er verhalen over de duivel die in de Koran soms met de naam Iblis wordt aangeduid. Die Iblis is een engel die tegen God is opgestaan. In de bijbel staat dat de slang die Eva overhalde om de appel te eten die groeide aan de Boom van kennis van goed en van kwaad, daarna zagen Adam en Eva ineens dat ze naakt waren en ze schaamden zich en maakten zich schortjes. Daarna werd volgens het verhaal zoals dat in de bijbel wordt verteld de slang door God gestraft met de vervloeking: Op uw buik zult gij gaan, en stof zult gij eten, al de dagen uws levens. En Ik zal vijandschap zetten tussen u en tussen deze vrouw, en tussen uw zaad en tussen haar zaad; datzelve zal u den kop vermorzelen, en gij zult het de hiel vermorzelen. In de Koran staat niet dat Iblis op deze manier vervloekt werd. Hij kreeg volgens de tekst in de Koran de opdracht van God om de mens te beproeven en te verleiden om God niet gehoorzaam te zijn. Het is een intrigerend verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.