Over de werking van verschillende soorten drank

Alcohol is alcohol en heeft zo zijn uitwerking op de menselijke geest en het functioneren van het menselijk lichaam. Maar er lijkt toch wel veel verschil in de uitwerking veroorzaakt te worden door de drank waarin de alcohol zit. Zo heb ik nog nooit gemerkt dat de zachte, sluipend intredende verdoving die de alcohol in wodka bij mij teweeg heeft gebracht de volgende dag zorgde voor een opdringerige kater. Terwijl de alcohol die dun vermengd meekomt met bier hele gebieden in lichaam en geest inundeert en vervolgens langzaam afgrendelt voor controle door het teruggedrongen verstand. De volgende ochtend kun je slechts geleidelijk de schade opnemen. Alcohol in wijn is een verhaal apart. Er is een belangrijk verschil in de werking van alcohol in wijn met bubbels, zoete, halfdroge of droge wijn maar voor al die wijnalcohol geldt de boodschap: ik ben slechts de nederige bediende van een nobele drank. Ik hoor erbij en volg maar afhankelijk van de edelheid en de daarbij passende prijs van de wijn gedraag ik mij meer of minder opdringerig maar kom niet gauw op de voorgrond. Dat laatste gebeurt eigenlijk alleen met wijn uit kartonnen pakken of grote en goedkope flessen.En de alcohol in whisky? Ach whisky… dat is een soort toverdrank waarin alcohol een van vele bedwelmende en betoverende elementen is. Als je dronken wordt van whisky kun je lang piekeren om er achter te komen welk element jou te pakken heeft genomen…

Lees ook over de uitwerking en verslavende werking van cognac in Modderduivel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.