Plaatje toegevoegd

Zo, nu is er ook een plaatje bij de tekst van Modderduivel. Het is een foto die ik zelf gemaakt heb van een fossiele modderduivel in een vitrine van het Teylers museum in Haarlem. Dit fossiel werd in de 18e eeuw gevonden in Duitsland en het Teylers museum heeft een er een hele verzameling van. De vinder heeft het fossiel in de tijd beschreven als: “homo diluvialis” oftewel een mens die de zondvloed heeft meegemaakt. Ook: Mens die god heeft gezien. Het was een wensdroom van die vinder en al snel werd vastgesteld dat het om het fossiel van een reusachtig grote salamander moest gaan. Een salamander met de grootte van een (klein) mens.

Ze bestaan nog steeds, deze reuze salamanders. Ze komen voor in Noord Amerika, in China en in Japan. In China worden ze zelfs gefokt….om op te eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.