Michael Jackson

Leaving Neverland is de lange documentaire waarin twee mannen vertellen als kind door Michael Jackson te zijn misbruikt. In de documentaire wordt getoond hoeveel mensen er bij stonden en ernaar keken en niets deden om misbruik te voorkomen of te verhinderen.
Of hun verhaal nu helemaal klopt of niet, volgens mij is dat niet het belangrijkste van deze documentaire. De mannen willen financiele genoegdoening en willen met deze documentaire aantonen dat ze als kind echt misbruikt zijn door de popster. Ik denk niet dat het de bedoeling van hen en van de documentairemaker is om te laten zien hoe een pedo te werk gaat en in zijn opzet slaagt om kinderen in zijn macht te krijgen maar dat is vind ik wel goed gelukt. Ook laat de documentaire goed zien hoe schatten en roem mensen totaal kunnen verblinden. Het onderstreept hoe belangrijk het is dat je er op let dat je je niet laat verblinden maar echte verbinding maakt met anderen. Dan kun je, vind ik, zien dat Michael Jackson als volwassen man liet zien hoe hij zijn hele leven als een marionet gestuurd is, een geld-verdien marionet. Zelfs zijn dansstijl laat dit zien. Vervolgens is dat ook de manier waarop hij met jongetjes in z’n omgeving om is gegaan: als marionetten of handspeelpoppen. En ook de ouders van deze kinderen, net als de ouders van de ‘Jackson-five’ zien graag dat hun kinderen het goed doen in die rol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.