Zeilen

Gisteravond heb ik heerlijk gegeten in een klein Turks restaurantje: Saray. Het etentje daar was een groot succes! En wel omdat mijn disgenote, Martine des Tombe, ja zegt tegen mijn voorstel om samen een training te gaan ontwikkelen en uitvoeren. 

Martine des Tombe is een veelzijdige vrouw. Zij is dirigente en pianiste, afgestudeerd aan het conservatorium. Ik ken haar ook als iemand die heel veel weet van toegankelijkheid.еК Voor beide kwaliteiten heb ik veel respect: als koordirigente is ze echt goed : creatief en geinspireerd. Ga maar eens naar een concert van het Haarlems Klein Koor, bijvoorbeeld op 15 november in de doopsgezinde Kerk in Haarlem. Als beleidsadviseur en onderzoeker op het gebied van toegankelijkheid heeft ze ook veel bereikt. Ze maakt in die functie deel uit van Clienten Belang Amsterdam. Het forum over toegankelijkheid waarover ik enthousiast heb geschreven in mijn vorige blog bijdrage werd (mede) door haar georganiseerd.  Ik heb haar gevraagd of ze er voor voelt om samen met mij die training te ontwikkelen. Doel van de training isеК dat de deelnemers ontdekken hoe je in je werk voor iedere bezoeker opnieuw open kunt staan. En hoe je daardoor in staat bent vrije toegang te verschaffen voor dienstverlening. Een essentieel onderdeel van toegankelijkheid. Het idee voor deze training kreeg ik vorige week, toen in op het IJsselmeer zeilde. Het leek me fantastisch op op М©М©n van die prachtige grote zeilschepen, met een groep mensen samen te genieten van de energie die het zeilen op ruim water geeft. De rust die daar te vinden is. En dat als basis te gebruiken om gericht te werken aan het vergroten van professionele vaardigheden. De training zal gaan bestaan еКuit 4 onderdelen. Te weten: 

    • het onderzoeken van het probleem dat bestaat uit het ongewild afschermen voor de gevoelens van bezoekers in de setting van hulp- en dienstverlening  
    • zingen: leren zingen en samen zingen   
    • het onderzoeken van wat er nodig en mogelijk is om het probleem te overwinnen   
    • het oefenen en leren integreren van de gevonden oplossingen in de praktijk van het eigen werk   

In mijn droom over deze training sluiten we de zeiltocht af met een optreden waarin de inspanning van de training volledig is omgezet in een vrolijke uitbarsting van energie. 

p.s. Saray is te vinden aan de Gerard Doustraat 33. Het eten is er niet alleen heerlijk: het is ook een echt toegankelijk restaurant waar je je een gewaardeerd gast voelt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.