Wonderlijk

Je kunt de tijd vertragen en versnellen, net wat je zelf wilt. De tijd, die wonderlijke dimensie waarin we ons leven doorbrengen. Het werkt heel eenvoudig: doe je alles, ongeacht of je het snel of langzaam doet, met veel aandacht, dan gaat de tijd langzamer. Andersom, doe je wat je doet met weinig aandacht, met minimaal gebruik van je zintuigen, dan vliegt de tijd. Je kunt het gemakkelijk uitproberen of deze formule werkt. Een eenvoudige proef bewijst het. Kies een werkje dat je kunt : schoenen poetsen of een maaltijd klaarmaken, het maakt niet uit. Doe het met heel veel aandacht voor details en met gebruik van al je zintuigen. je zult zien dat als je klaar bent er minder tijd is verstreken dan je gedacht had. Doe je hetzelfde werk nog eens, maar nu heel doelgericht en zonder aandacht voor details en kijk je nu na afloop naar de verstreken tijd, dan zal je zien dat het meer is dan je had gedacht. Klopt het?

Deze wet kun je gebruiken als je af en toe in tijdnood komt. Je kunt die tijdnood opheffen of in ieder geval verminderen door datgene wat je te doen hebt met heel veel aandacht te doen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.