Wie leest er mee?

Wie leest mijn blog en wie heeft mijn blog het afgelopen jaar gemist? Misschien is er niemand en heeft niemand mij gemist. Er is iets vreemds aan het schrijven van berichtjes in een blog omdat ze aan iedereen gericht zijn. Ik heb wel eens een vergelijking gelezen, geschreven door een blogger, met het schrijven van flessenpost. Elke zoveel dagen trouw een briefje in een fles stoppen; goed afsluiten en met een zwaai in zee gooien. Ik weet ook nog goed hoe ik als klein kind mee mocht doen bij een feestelijke gelegenheid, met het laten vliegen van een ballonnetje met aan een touwtje bungelend een briefje met daarop mijn naam, leeftijd en adres ingevuld in een klein formuliertje. Samen met ontelbaar veel andere ballonnetjes verdween de mijne moeizaam schommelend over een paar hoge bomen. Sommige kinderen kregen weken later een brief terug, van ver en van niet zo ver. Maar net als ik kregen ook veel kinderen nooit een reactie.

Het doet me ook denken aan het briefje dat een jongen langs het vliegertouw omhoog stuurt naar zijn overleden moeder. Een smartlap….

Zo kom ik als vanzelf van de onderbreking van het schrijven van mijn blog op het communiceren met iemand, iets…..ergens op een onbekende plaats.

En laat dat nu precies het onderwerp zijn waar ik het in mijn blogreeks ontbrekende jaar over heb geschreven, werkend aan een boek dat de relatie met de overledenen heeft. 

U hoort nog van me!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.