Week van de toegankelijkheid

Deze week is de week van de toegankelijkheid.еКHet is niet de eerste keer dat er een week extra aandacht voor toegankelijkheid wordt gevraagd. Deze week wordt speciaal gelet op de toegankelijkheid van Kunst en Cultuur. Op internet vond ik de volgende toelichting:

De Week van de Toegankelijkheid 2009 vindt plaats van 10 tot en met 16 oktober 2009. Dit jaar is het thema ‘Kunst en Cultuur’. Programma Versterking CliëntenPositie (VCP) organiseert de Week, die voor de 10e keer plaats vindt. Tijdens de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid vragen mensen met een handicap of chronische ziekte lokaal en landelijk aandacht voor (on)mogelijkheden om vanzelfsprekend deel te kunnen uitmaken van de samenleving.

Organisatie
Kunst en Cultuur is een thema dat zich goed leent voor activiteiten en evenementen tijdens de Week voor mensen met en zonder beperking samen, in stad, buurt of dorp. Het programma richt zich met name op lokale activiteiten. Programma VCP betrekt en ondersteunt lokale groepen bij het organiseren van eigen activiteiten. Ook is er tijdens de Week landelijk aandacht voor toegankelijkheid van Kunst en Cultuur. De CG-Raad, Platform VG, Viziris en Stichting ZET zijn betrokken bij verschillende activiteiten zoals de landelijke slotdag. Viziris organiseert de Internationale dag van de Witte Stok op 15 oktober. Woensdag is een dialoogbijeenkomst georganiseerd over dit thema in Studio Desmet. Ik ga er naartoe en ben benieuwd hoe toegankelijkheid in dit verband ervaren wordt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.