Truus Schilp

Vorige week was de 6de Truus Schilplezing. In de weken er aan voorafgaand stierf een vluchteling op de treden van het monument op de Dam door zelfverbranding, een week later doodde een andere vluchteling eerst zijn vriendin, vervolgens een politieman tot hij tenslotte zelf neergeschoten werd. Hij was verschrikkelijk agressief, volgens de politie die grote moeite had om hem levend te vangen. Dit speelde zich af in het Groningse dorp Baflo. Ondertussen komt de oorlog steeds dichter bij. Bommenwerpers stijgen op van Sicilie om aan de overkant van de Middellandse zee het leger van Libie aan te vallen, de marine patrouilleert om vluchtelingen tegen te houden of op te pikken die het brandende Noord Afrika proberen te ontvluchten.

De landen waar zij naar toe proberen te vluchten lijken volgens nieuwsberichten op de rand van een faillissement te staan. Ondertussen houdt de regering van ons land zich, althans in de openbaarheid, bezig met onderwerpen zoals het verhogen van de maximumsnelheid op steeds bredere autowegen en rekenkundige manipulaties die als enige bedoeling hebben een meerderheid van stemmen te bewerken in de eerste kamer van het parlement. De wereld wordt steeds wonderlijker.

Wat is belangrijk? Op wat of op wie kun je steunen en wie kan je vertrouwen?

Het lijkt of naarmate steeds meer vertrouwelijke of privé zaken openbaar toegankelijk worden en er bijna niets meer geheim is voor de overheid, je voor vertrouwen en zekerheid steeds meer moet terugvallen op de mensen die het meest nabij zijn. Je vrienden, je familie en je buren.....

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.