Terugkijken

Deze week ga ik veel terugkijken. Ik denk dat ik niet de enige ben. Het  zijn de laatste weken van het jaar en dan ga je vanzelf terugkijken op het jaar dat dan bijna achter je ligt. Ik moet ook gaan terugkijken omdat ik een verslag moet schrijven over een project waar ik eerder ook in dit blog over heb geschreven. Het project Kan ik binnen komen. Zoals voor veel activiteiten die in projectvorm worden uitgevoerd geldt, gaat ook voor dit werk op dat het eigenlijk gaat om iets dat steeds door zou moeten gaan. Onderdeel van de dagelijkse gang van zaken zou moeten zijn. Want ga maar na: in het project meten middelbare scholieren (als maatschappelijke stage) voorzieningen in de openbare ruimte op om zo in kaart te brengen in hoeverre mensen met een beperking ook van die voorziening gebruik kunnen maken. Om te beginnen: of iedereen kan binnen komen. En dat nagaan, bij iedere voor iedere burger bestemde voorziening, dat zou toch permanent aandacht verdienen. En wel precies op de manier die in dit project gebeurt: samen met de mensen met een beperking, zodat zij zelf kunnen vaststellen wat nodig is en of het werkt……Maar dit jaar is het voor de tweede keer als project uitgevoerd en dus schrijf ik nu een projectverslag. Onder andere met de bedoeling dat het komende jaar er weer een budget zal zijn om het project uit te voeren en ook  alle volgende jaren liefst……………

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.