Teresa

Vanmiddag was ik bij de opening van een kleine tentoonstelling in het kantoor van de Prins Claus stichting.

Deze tentoonstelling was gewijd aan het werk van Teresa Margolles, een kleine vrouw die bij veel gelegenheden een petje stevig over haar oren getrokken draagt. Bij deze opening ook. Teresa Margolles heeft zich gewijd aan het onder de aandacht brengen van de doden, de vermoorde vrouwen in Mexico en in andere landen waar vrouwen vermoord worden, door haar kunst. Zij geeft op een echt Mexicaanse manier de doden een plaats door iets van wat aan hun fysieke bestaan heeft gekleefd zichtbaar terug te brengen naar de wereld die zij door de moord moesten verlaten. Zo toont zij een doek met bloedvlekken; sproeit het water waarmee hun lijk is gewassen; smeert vet in een scheur in de muur en zweet op het raam.

Ze herinnerde mij hier in Amsterdam zo op een indringende manier aan de Dood in Mexico

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.