Tantra

Afgelopen weekend bracht ik door in een verbouwde boerderij ergens in de Achterhoek. Ik nam daar deel aan een workshop Tantra met als titel: Ik hou van mij! Kees Polling en Jacqueline Vastbinder bieden deze workshop aan en leggen hun bedoeling ermee als volgt uit:Van jezelf houden, jezelf als liefste maatje van jezelf zien, is waarschijnlijk de grootste Kunst van het Leven. Want hoe vaak verliezen we onszelf niet in de ander of voelen we schaamte over wat we voelen of over wie we zijn? En hoe vaak worden we niet in beslag genomen door de waan van alledag waardoor we het contact met onszelf verliezen? Om deze Kunst te leren verstaan, vraagt van ons dan ook buitengewoon veel moed, geduld en mededogen met onszelf!
Maar in de eerste plaats vraagt het onze bereidheid om tijd vrij te maken om aandachtig (ofwel ‘mindful’) te kunnen zijn naar hoe het werkelijk met ons is, in dit moment, maar ook op ieder volgend moment…..
Oefeningen in zelfliefde en aandacht vullen elkaar in deze workshop dan ook aan. Om vervolgens met die liefde naar buiten te treden in contact met de ander…………….

Spannend om mee te gaan doen en jammer voor u, lezer, maar ik ga u niet alles vertellen wat ik heb meegemaakt. Ik dacht: Wat deze mensen aanbieden in hun workshop is precies wat mij bezighoudt. Hoe lukt het om liefde voor jezelf te weerspiegelen in de ontmoeting met de ander? Hoe laat je het “stromen” tussen jou en de ander?

Het proces waarin ontmoeten mogelijk wordt, ècht ontmoeten, dat is wat mij bezighoudt. Zou ik in deze workshop iets nieuws hierover leren, nieuwe ervaringen opdoen die mij verder helpen?

Ik kijk heel tevreden terug op de workshop. Er gebeurden dingen die ik niet eerder had meegemaakt. Ik ben bijvoorbeeld slecht in het onthouden van namen als ik tegelijk met een hele groep kennismaak. Hier lukte het me in een paar uur alle 14 namen en bijbehorende gezichten te onthouden. We deden spannende dingen maar ik ben er nooit gespannen van geworden.Als je niet gespannen wordt kun je bij jezelf blijven èn je openstellen voor de ander. Klinkt simpel maar mijn ervaring is vaak genoeg dat spannende situaties, zoals bij de balie, maar al te vaak maken dat je gespannen wordt en niet meer open staat. En jezelf blijven, dat wordt dan een wens achteraf.

De trainers Kees en Jacqueline is het gelukt om samen met ons die ervaring wel mogelijk te maken, in het moment. En dat is een kostbare ervaring die ik graag verder meedraag en deel met u.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.