Nieuws

U heeft een hele maand geen nieuwe blogs van mij gelezen. Niet omdat ik u niets te melden had maar gewoon doordat ik te druk was om even voldoende afstand te nemen waardoor ik in een blog u verslag kan doen. Nu, op de drempel van de nieuwe maand, ga ik me verbeteren en beloof ik dat u hier weer regelmatig nieuws kunt lezen.

Een project in opdracht van de diaconie van de Protestantse kerk van Amsterdam heb ik net afgerond met een grote bijeenkomst waar vertegenwoordigers van alle sociale ondernemingen en instellingen die gehuisvest zijn op Amstelhoven bij elkaar kwamen. Van Amstelhoven gaat u zeker veel vaker horen in de komende jaren. Het complex is uniek door z’n omvang: 4 kapitale 18e en 19e eeuwse panden met een grote gemeenschappelijke tuin midden in Amsterdam, maar nog meer doordat het al zeker 3 eeuwen dezelfde bestemming heeft: zorg en hulp voor armen. De uitdaging om aan diezelfde missie ook deze eeuw weer opnieuw vorm te geven bracht deze mensen bij elkaar.

Afgelopen week ben ik aan een nieuw project begonnen: Kan ik binnen komen? In dit project dat door ZiN (de lobby organisatie van mensen met een beperking in stadsdeel Amsterdam Zeeburg) en ambtenaren van dit stadsdeel is ontwikkeld onderzoeken middelbare scholieren samen met ervaringsdeskundigen hoe toegankelijk allerlei sociale en culturele instellingen zijn in dit deel van de stad. Scholieren meten en beoordelen samen met iemand die zelf een rolstoel nodig heeft of slechtziend of blind is of er fysieke belemmeringen zijn om binnen te komen bij instellingen voor gezondheidszorg, cultuur of welzijn. Fysieke belemmeringen die niet nodig zijn en het onmogelijk of moeilijk maken om “binnen te komen” . Een prachtige opzet die in de eerste meetronde al heeft bewezen op allerlei manier de toegankelijkheid te bevorderen en ontmoeting daardoor beter mogelijk te maken.

Ik heb er zin in!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.