Nieuwe projecten

Lekker veel nieuwe projecten onder handen dezer dagen. ik vertel graag waar ik nu mee bezig ben:

Allereerst het opstarten van de voorleesgroep. Zes kinderen komen М©М©n keer per week om samen om te luisteren naar een buurvrouw die prachtig verhalen voorleest uit een sprookjesboek. Ouderwets lekker. Dat het allemaal kinderen zijn waarvan de school tewgen de ouders heeft gezegd: uw kind heeft een taalachterstand….. maakt niks uit want het is heerlijk om je lekker te laten voorlezen na school.

Dan de organisatie van het mannen technisch klussen project. Bedoeling is dat mannen die niet meer een baan krijgen een geweldige klussendienst gaan vormen voor ouderen die dingetjes in en rond het huis niet meer zelf voor elkaar krijgen maar ook geen geld hebben om een echte vakman/vrouw te laten komen….als die er al is.

Dan de helpers-intervisie. Helpen is vaak heel erg moeilijk. Dat heeft vaak te maken met de moeilijkheid om hulp te vragen en die ook te accepteren en te waarderen. Door een intervisie kring te vormen voor mensen die uit overtuiging steeds weer klaar staan om mensen te helpen ontstaat een nieuwe mogelijkheid om door elkaars ervaring en inzicht te delen wijzer te worden en daardoor beter te kunnen helpen.

Dan de culturele avonden met Pietro. Regelmatig een avond organiseren in Czaar51 waarop wie zin heeft muziek;zang, poМЗzie of verhalen kan laten horen.

Traditionele feestkleren maken met Hafida is het volgende project. Alles staat in de startblokken voor deze nieuwe activiteit.

Tenslotte misschien wel de grootste: de oprichting van de Stichting Kan ik  binnenkomen overal. Spannend eigenlijk vooral doordat ik er veel geld in moet steken.Dus dat kan ik relativeren. Spannend ook omdat er veel mensen bij zijn betrokken…maar dat geldt voor de meeste van deze projecten. Goed, spannend dan omdat het als het lukt zo groot kan worden! Ja dat maakt het echt spannend.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.