Netwerken tijdens een iftar maaltijd

Afgelopen woensdag heb ik meegedaan aan een netwerkbijeenkomst die was georganiseerd door de kamer van koophandel van Amsterdam Er was een Iftar maaltijd georganiseerd en daaromheen waren er gelegenheden gecreeerd om onderling kennis te maken. Een mooie gelegenheid om nieuwe contacten te leggen en geinspireerd te worden door het enthuosiasme van anderen. Ik wil graag enkele van die ontmoetingen met de lezers van dit blog delen. Zo praatte ik met een heer die mij heel kort exact kon vertellen wat zijn bedrijf was: ik maak en verkoop pindakaas. Hij vertelde dat hij dat al behoorlijk lang deed. Eerst een bdedrijf had in Suriname en nu in Nederland. Een familiebedrijf dat pindakaas maakte in diverse soorten. Bharos pindakaas Hij vertelde dat hij voornamelijk leverde aan toko’s en dat hij de benodigde pinda’s niet zelf importeerde maar van de groothandel betrok. Hij was op zoek naar goede biologisch geteelde pinda’s om dat hij die liever wilde gebruiken als grondstof. Ik had plezier in zijn verhaal dat zo heerlijk ongecompliceerd klonk: samen met vrouw en dochter maakte deze meneer pindakaas en verkocht die. Hij wilde niets liever dan de beste kwaliteit pindakaas maken. Een tweede ontmoeting was ook inspirerend. Een dame vertelde mij dat ze zich met haar bedrijf op twee activiteiten richtte. De ene was het verzorgen van p.r. voor leveranciers van mode voor vrouwen met grote maten, de andere was haar grootste wens: mooi ondergoed laten maken en verkopen voor diezelfde doelgroep. Wat ik nou zo prachtig vond in wat ze mij over haar onderneming vertelde was dat ze erbij zei dat het haar niet in de eerste plaats ging om het verkopen van dit product maar vooral om vrouwen met grote maten gewoon een plek te geven tussen alle vrouwen die mooie kleding en lingerie wensen: een empowerment van deze vrouwen, zoals zij het zelf noemde. Ze zal zeker succes hebben! Gewoon Goed! XL Fashion consultancy

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.