Geplakt

Vandaag  plak ik mijn blog in plaats van dat zelf te schrijven. Ik plak deze tekst die ik heb geknipt uit de nieuwsbrief van de Partij voor de Dieren. Als ik dat lees voel ik de moedeloosheid in me kruipen. Die moedeloosheid die op me afkomt als ik lees over de akties van onze regering. Daarom ben ik zo verschrikkelijk blij dat er heel veel mensen zijn die een alternatief bieden voor dit beleid. Zoals dit initiatief dat ik iedereen van harte aanbeveel: Plant een boom als daad van verzet tegen Blekers nieuwe natuurwet!

Stel een daad, plant een boom!
De Partij voor de Dieren organiseert op korte termijn de aanleg van een protestbos tegen de nieuwe Wet Natuur. Dit bos staat symbool voor het groeiend verzet onder Nederlandse burgers tegen Blekers natuurwet. Als de staatssecretaris de Ecologische Hoofdstructuur niet wil voltooien, zullen wij als natuurbeschermers dat zelf moeten doen. Dat kan heel eenvoudig:
Koop één of meer bomen voor € 5,00 per stuk. Print je boomcheque(s) uit, die per e-mail worden toegezonden, en kom naar de Boomplantdag (de datum wordt kort van tevoren bekendgemaakt) en plant daar je boom. Je krijgt kort van tevoren een uitnodiging voor de Boomplantdag.

Wat houdt de Wet Natuur in?
Blekers nieuwe natuurwet is bedoeld als de afschaffer van drie bestaande natuurwetten: de Flora- en faunawet, de Natuurbeschermingswet en de Boswet. De nieuwe Wet Natuur betekent een totale afbraak van het natuurbeleid waar jarenlang in is geМшnvesteerd.
Als dit kabinet zijn zin krijgt gaat de natuur in de opheffingsuitverkoop en:
Verliezen 80 dier- en 100 plantensoorten hun beschermde status. Ook dassen, vuursalamanders, zeehonden en bedreigde vlindersoorten. Bijzondere diersoorten worden alleen nog beschermd als ze ook elders in Europa in hun voortbestaan worden bedreigd.
Worden er geen verbindingen meer gemaakt tussen natuurgebieden waardoor dieren ruimte zouden krijgen, de Ecologische Hoofdstructuur komt er dan niet.
Mogen edelherten, reeën, damherten, wilde zwijnen, grauwe ganzen ,kolganzen en tal van andere diersoorten weer voor de lol worden doodgeschoten. Mogen vogels opzettelijk worden verstoord.
Slaat Nederland internationaal een modderfiguur met een natuurwet die niet aansluit bij internationale verdragen. Wordt dit land bedekt met een dikke laag asfalt en krijgen megastallen ruim baan. Moeten wij en onze kinderen naar het buitenland om nog van een beetje natuur te kunnen genieten. Wordt landschappelijke waarde geschrapt uit het beschermingsbeleid, ongereptheid is geen reden meer om natuur te beschermen. Terwijl zulke begrippen juist zijn geМшntroduceerd omdat, anders dan in de rest van Europa, er nog maar zo weinig ongerepte natuur in Nederland bestaat.

Kom nu in actie voor het te laat is. Jouw verzet zal groeien en bloeien, ook na de plantdag!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.