Gelukkig nieuwjaar!

Gelukkig nieuwjaar! wens ik u toe, lezer van mijn blog. En daarmee wens ik nog al wat: een gelukkig jaar…

Geluk is iets wat we leren te meten in korte termijnen. Een uur, een dag, een paar weken misschien….maar geluk is broos en moeilijk vast te houden. En een gelukkig jaar, dat is bijna onvoorstelbaar. Ik wens u dus iets toe wat bijna niet voor te stellen is. Of toch? We denken toch ook aan “een gelukkige kindertijd” en denken dan aan vele jaren. Wel al weer een tijdje achter ons liggend en het perspektief vertekent, het verdoezelt de ongelukkige momenten die er natuurlijk ook waren. Elk kind kent momenten waarop het zich diepongelukkig voelt en dan bijvoorbeeld stil is of hartverscheurend huilt.

Hoe komt het dat we geluk beschouwen als iets dat slechts kort duurt? En waarom wensen we elkaar dan toch een heel jaar vol geluk toe, of soms zelf “een gelukkig leven”? Geluk is een gevoel, dat zich beschrijven laat in termen als: vredig, vervuld. Er is niets meer te wensen, alle wensen zijn vervuld. Geluk kan dus ongeveer gelijkgesteld worden met: niets meer te wensen. En daarmee wordt ook duidelijk waardoor het zo snel weer vervliegt en kwetsbaar is: er groeit zo gemakkelijk weer een nieuwe wens of verlangen. En eer die dan weer vervuld is…… Geluk kan dus bereikbaar worden door wensen te reduceren of te vervullen. Tevredenheid met wat er is en wat je hebt brengt geluk binnen bereik.

Wensen en verlangens of frustraties daarvan zijn vaak de aanleiding om je te wenden tot iemand die je kan helpen, kan adviseren of anderzins van dienst kan zijn. Een dienstverlener. Een dienstverlener die zijn klanten graag gelukkig maakt zorgt er daarom voor dat de wensen van degene die zich tot hem wendt gezien worden en liefst al beantwoord voor ze tot vragen worden. Daarom zal een goede dienstverlener zorgen voor een goede ontvangst, waar mensen zich welkom voelen.Dat is een basiswens die bij iedereen leeft en als die meteen vervuld wordt bij aankomst dan kom je snel toe aan het bespreken van je diepere wensen of zelfs de bron van je frustraties. Daarmee zorg je voor een beginnend geluksgevoel en dat is een optimale basis om verder op te bouwen in de dienstverlening.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.