Er is iets losgekomen….

Het symposium over de toekomst van de Sociale Broedplaats was een groot succes. Er waren veel bezoekers en er werd echt meegeleefd en meegedacht.Ik heb er van genoten om te mogen vertellen over mijn gedachten over compassie en over hoe we compassie kunnen gebruiken on onze ontwikkeling van het werk.. Het levert een wonderlijke energie op. Niet alleen het vertellen en daarmee delen, maar ook direkt en in het vervolg….Direkt, dat ervaarde ik toen ik zonder veel aarzeling in antwoord op verstandige en terechte bezwaren over mijn veronderstelling dat het met onzekere projectfinancieringen lukken kan om present te zijn en te blijven voor buurtbewoners antwoordde: ik geloof in wonderen. Toen ik dat zei voelde ik dat ik dat echt meen maar ook, dat het werkt, dat er inderdaad langzamerhand wonderen groeien uit ons werk en onze vasthoudendheid. Een geweldige ervaring die de afgelopen weken steeds weer bevestigd is. In het symposium zelf gebeurde meteen ook al een klein wondertje toen de vertegenwoordigster van het fonds http://www.fundatiesobbe.nl/  verklaarde dat bij de fondsen de deur open aan het gaan is voor meer structurele financiering van initiatieven zoals ons Inloophuis! Nog iets wat ik met u wil delen: tijdens het symposium ontstond een kort gesprek tussen twee van de moslimvrouwen die vertelden over wat zij gevonden hebben in het Inloophuis en de vertegenwoordigster van het parochiebestuur, een gelovige christenvrouw. Zij bleken elkaar te ontmoeten in de wens in een voorziening als het Inloophuis iets van hun geloof vorm te geven.

 

Ik hoop dat ze beiden daarin zullen slagen in de komende tijd en verder. We hebben een begin gemaakt met de vernieuwing van Czaar51. Want het volgende wonder diensde zich al aan: de eigenaar van het pand woningcorporatie  Eigen Haard ( http://www.eigenhaard.nl/ ) heeft laten weten mee te willen werken aan de optimale toegankelijkheid en modernisering van het inloophuis!

 

En de lente is begonnen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.