Elevator pitch

Vanavond heb ik de workshop over elevator pitch van het Ondernemers huis Groot Oost gedaan.Met elevator pitch wordt bedoeld: binnen heel korte tijd (zo kort als je samen met iemand in een lift zou kunnen staan) de kern van je bedrijf duidelijk uitleggen.

Ik heb lekker geoefend en het volgende idee opgedaan:

Wat is noharm?  

De wereld is vol gevaren. De wereld is hard: je moet opletten want gevaar is overal.Wees niet naМшef …Dit kun je vaak horen, dit is wat veel mensen denken.

Noharm gaat uit van een andere visie:  

Voor noharm is de wereld open.  Hoe kan dat?

Om dat duidelijk te maken ga ik langs Visie, Waarneming en Missie

 Visie: de wereld is open: alle gevoelens en gedachten kunnen tussen mensen gecommuniceerd worden. Ieder mens bezit het vermogen tot open communicatie. Het gebruik van dit vermogen kan door iedereen worden geleerd. 

W  Waarneming: Onze wereld is heel vaak gesloten. Mensen werpen belemmeringen op en laten de drempels bestaan. Zelfs waar ze zeggen: we werken laagdrempelig blijkt dat er belemmeringen zijn die verhinderen dat iedereen binnenkomt. Het vermogen tot open communicatie blijft grotendeels onbenut en mensen zijn zich daar niet van bewust. 

M  Missie: Met mijn bedrijf noharm help ik iedereen die diensten of hulp wil aanbieden zonder eigenbelang, dus de non-profit dienstverlening, om dat te doen zonder onnodige drempels en belemmeringen. We hebben het dan echt over onbelemmerd toegang bieden. Dus geen fysieke drempels maar ook geen sociale drempels. Door het vermogen tot open communicatie te benutten kunnen mensen alle drempels slechten.

a    Wat? Noharm biedt advies op het gebied van toegankelijkheid van dienstverlening. Noharm biedt naast advies ook de middelen om dat doel te realiseren: denk aan training en advies op maat en aanpassingen voor de realisatie van een goede fysieke en sociale toegankelijkheid en bruikbaarheid. Kortom noharm helpt dienstverlening open te maken voor de wereld. Zodat de wereld onbelemmerd gebruik kan maken van die diensten. 

H  Hoe? Allereerst door u bewust te maken van uw vermogen tot open communicatie. Vervolgens door de mogelijkheden die dat vermogen u in uw eigen situatie biedt met u te ontdekken. En vervolgens door het ontsluiten van de wereld aan  ervaringsdes-kundigheid aan de andere kant van uw toegangsdeuren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.