De tijd is voorbijgevlogen

Ik moest om mezelf lachen toen ik mijn blog van 2 weken geleden weer las! De tijd is omgevlogen en hoewel er regelmatig dingen gebeurden waar ik van dacht: hee….hier moet je een blog over schrijven! kwam dat er tot nu toe niet van! En dan schrijf ik zo fraai dat je de tijd zo mooi uit kan rekken zodat je meer kan doen. Toch is het niet onwaar en ervaar ik dat ook zelf. Het is echter iets anders dan je tijd zo gebruiken dat je terugziend kan vaststellen dat je al die dingen hebt gedaan die je je voorgenomen had. Ook al is er genoeg tijd, ik doe toch niet altijd dat wat nodig is. Daar moet ik dus weer een andere vaardigheid voor inzetten. Niet de tijdverdubbelaar maar de planner. Dat is een simpel instrument: het is niets anders dan netjes op een rijtje zetten welke dingen echt belangrijk zijn om te doen en je dan vervolgens echt aan dat lijstje houden. Dus echt die dingen op het lijstje prioriteit geven boven alles wat zich onaangekondigd aandient. Maar daar dient zich een probleem aan. Want ik wil ook open staan voor wie mij ontmoeten wil. En hoe gaat dat als ik door wil gaan met mijn lijstje? Dat betekent dat als de dingen die ik op een dag doen wil met zich meebrengen dat ik door moet werken bijvoorbeeld aan de computer, dat ik dat dan op een plek doe waar ik niet gauw gestoord zal worden. ook de telefoon moet dan even uit. Zo, dat is dan ook weer opgelost.

Een lijstje je maken van wat echt gedaan moet worden vervolgens de omstandigheden zo maken dat ik die dingen ook echt zal kunnen doen en ze dan ook echt allemaal doen. En dus niet onderbrken voor datgene wat zich onverwacht aandient. Kijk en dat had ik dus niet steeds gedaan de afgelopen 2 weken. Ik had genoeg tijd. heerlijk veel tijd, voor veel, heel veel werk. Daardoor is ook veel tot stand gekomen. Maar ik heb niet met een lijstje gewerkt en daardoor zijn er ook enkele dingen blijven liggen. En dan lijkt tijd genoeg ineens toch niet genoeg meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.