BIO tien jaar

In 2015 bestond het Breed interreligieus Overleg in Amsterdam Oost (kortweg BIO) tien jaar. Afgelopen jaar beleefde het dus z’n elfde jaar. Het was een mat jaar. De spanningen tussen gelovigen van verschillende religies liepen hoog op dit jaar maar het vreedzame overleg in het BIO is slaapwandelend het jaar doorgekomen. Hoe kan dat?

Allereerst zijn er veel mensen die liever iets DOEN dan met elkaar te praten en ja, die hebben een punt zeker nu er zo veel te doen is en er ook steeds maar meer te doen bij komt. Zoals met name alle uitdagingen verbonden aan de integratie van de vele vluchtelingen die in Nederland en Europa zijn aangekomen.

Toch is elkaar ontmoeten en leren kennen en met elkaar praten ook heel nuttig om te doen, daar ben ik wel van overtuigd.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.