Angst

Angst is een slechte raadgever. Zo luidt het spreekwoord en het is zeker waar.

Misschien is het nog wel meer zo als die angst onbewust blijft en angst onherkenbaar vermomd als raadgever optreedt. Bijvoorbeeld vermomd als Professionaliteit. De professional houdt afstand en negeert eigen emotie. Professionele analyse en advies dienen gebaseerd te zijn op zorgvuldig rationeel onderzoek en de oplossingen die aanbevolen worden dienen bewezen effectief te zijn en haalbaar binnen het bestaande aanbod aan hulp en mogelijkheden.

Angst kan zich uitstekend vermommen met bovengenoemde overwegingen en uitgangspunten. Ik was aanwezig bij een kringbijeenkomst rond een gezin waarin huiselijk geweld aan de orde was geweest. De professionele hulpverleenster van Jeugdbescherming sprak gezinsleden en familie toe en vermeed daarbij het huiselijk geweld bij de naam te noemen. Ze noemde wel de gevolgen voor de kinderen. Ik denk dat angst zich bij haar had

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.