Acquisitie 2

Tja, acquisitie…Dat is een belangrijk onderdeel van bedrijfsvoering. Dat zal iedereen beamen die zelfstandig werkt of een bedrijf heeft. Acquisitie: het verwerven van opdrachten. Wat nodig is dat is dat je een gevoel van gМ¬ne opzij zet om jezelf aan te prijzen. Het gaat immers om niets anders dan mogelijke opdrachtgevers informeren over hetgeen je te bieden hebt en hen daarmee de keus bieden daar gebruik van te maken. En mijzelf biedt ik daarmee de kans aan de slag te komen. Want de kans dat een opdrachtgever me hier, achter mijn p.c. zelf zal komen opzoeken, die kans acht ik niet zo groot. Het zou natuurlijk kunnen, bijvoorbeeld naar aanleiding van hetgeen ik op mijn website schrijf of wat mensen van mij gezien en meegemaakt hebben. Het is om die laatste kans wat groter en reëler te maken dat ik u, de bezoeker van deze website, vertel over wat ik doe, meemaak en er bij leer.

Ik krijg sinds twee weken les in gebarentaal. Niet om zelf gebarentaal tolk te worden maar omdat het me helpt te begrijpen hoe de communicatie van en met dove mensen verloopt. Dat kan me helpen meer te begrijpen van communicatie. Een tweede nieuwe vaardigheid die ik me aan het verwerven ben is het beoordelen van de fysieke toegankelijkheid van gebouwen. Ik volg een korte cursus die is ontwikkeld door de mensen van SGOA (nu onderdeel van Cliëntenbelang Amsterdam). Een heel praktische cursus waarin ik veel meer leer dan alleen al die zaken waar je op moet letten als het gaat om de bereikbaarheid en toegankelijkheid van een gebouw.

Zoals: hoe de samenwerking verlopen kan tussen mensen met heel verschillende mogelijkheden, tussen ziende en slechtziende; tussen loper en rolstoelgebruiker.

Tenslotte nog het volgende: afgelopen dinsdag mocht ik samen met nog 7 andere Amsterdammers aanschuiven aan tafel van de wethouder voor ruimtelijke ordening van Amsterdam: Maarten van Poelgeest. Wij burgers waren daar terecht gekomen doordat we onze digitale nek hadden uitgestoken op de gemeentelijke website http://www.Binnen30minuten.nl . Ik heb de wethouder gevraagd of hij er voor kan zorgen dat voortaan een vast onderdeel van de procedures bij gemeentelijke diensten die veranderingen realiseren in de openbare ruimte dat overlegd wordt met belangenorganisaties van gehandicapten over noodzakelijke aanpassingen. Vast onderdeel van de planvorming en vast onderdeel in de realisatie. Ik wist dat dit in Amsterdam Noord is ingevoerd. Het gebeurt zo vaak, is bijna regel, dat een verandering gepland en uitgevoerd wordt en dat dan achteraf de noodzaak van verbetering door aanpassing duidelijk wordt. Ik vergat de wethouder te wijzen op de nieuwe hoge stoeprand die de brede stoep voor de Stopera nu afgrenst van het fietspad langs de Amstel. Die hoge rand is niet gemarkeerd voor blinden en slechtzienden, evenmin zag ik opritten voor rolstoelers en kinderwagens en rollators. En dat is iets wat je zМ_ kan zien, daar heb je geen cursus voor nodig. Maar blijkbaar zit het niet in de procedure……

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.