1 april

Goeie moppen gehoord? Bent u er zelf tussengenomen? Het is nu de avond van 1 april en daarmee hebben we het weer gehad, dit jaar, de dag van er tussen genomen worden en anderen eens er flink in laten trappen. Misschien heeft u, lezer(es) van dit blog, daar helemaal niks mee, die traditie van elkaar voor de gek houden op 1 april. Ik heb er zelf ook vandaag bijna niks van gemerkt. En het ook niet gemist. Toch vind ik wel dat er best wat meer humor bij zou kunnen. Elke dag. Want wat nemen we onszelf meestal toch vreselijk serieus. En niet alleen ons zelf maar ook dat wat we tegenkomen en vooral, dat wat ons overkomt. Tegenslagen en rampspoed bederven ons humeur en gaat het ons voor de wind, dan denken we dat we geweldig zijn.

Het is allemaal een illusie en er is weinig dat beter werkt om dat duidelijk te maken dan humor. Narigheid en geluk hebben, door een grap wordt de vergankelijkheid ervan voelbaar en daarom is humor zo kostbaar.

En om nog een reden.

En dat is: lachen is erg gezond!

Dus ik wens u toe dat u vandaag goed hebt kunnen lachen maar ook op alle volgende dagen van het jaar.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.